Home / музика / Лили Иванова записа 12 нови песни
В проекта, чието име все още не е ясно, ще има кавър версия на само една стара песен – „Бялата птица”...

Лили Иванова записа 12 нови песни

Лили Иванова е записала 12 нови песни, които по Коледа ще издаде в албум, обяви певицата пред „БГ радио”.

В проекта, чието име все още не е ясно, ще има кавър версия на само една стара песен – „Бялата птица”. Тя е по музика на Иван Пеев – музикален консултант на албума „Частен случай” (1998) и единствен от бившите съпрузи, за когото изпълнителката говори само със суперлативи в автобиографията си „Истината”.

Музикантите, които свирят с Лили от няколко години и които ще видим и на концертите й на 6 и 7 октомври в НДК – Огнян Енев, Бисер Иванов и Орлин Цветанов, всъщност са основи автори на музиката в предстоящия албум. Има текстове на Явор Кирин (който се изявява и като композитор) и на Мартин Карбовски, а аранжиментите са на Емил Бояджиев.

Лили Иванова съобщи, че сама ще режисира концертите си

през октомври в НДК, за първия от които беше обявено че вече няма билети, а втория бил разпродаден на половина. Има два варианта за декори, допълни Лили. В близките дни тя щяла да избере една от двете оферти, които получила, като уточни, че не обичала претрупана сцена с евтини цветни фойерверки.

Всеки, купил билет за шоуто й, получава и нейна снимка от фото сесия, направена по време на изложба на италиански художник в София.

Както вече писахме, един от акцентите в новия репертоар на Лили е нова песен на френски, а новото около тази новина е, че авторката на текста Стефан Шапел пристигна специално за да даде съвети за произношението: „Французинът си е французин, но си замина доволна…”,  коментира Лили Иванова. Тя съобщи, че

на концерта в София ще присъства автора на музиката на френското парче

Кристиан Хол. Той е китарист и един от музикантите и композитор на Джони Холидей.

Припомням, че последният засега опит на Лили Иванова да пее на френски беше през 2003 г., когато на поредния си голям концерт в НДК изпълни „Vivre Pour Le Meilleur” – от репертоара на Джони Холидей и по музика на сина му Давид.

Междувременно, Васил Къркеланов, направил много от фото сесиите на Лили, засне клипа към нова песен на Лили – „Сам“, по стихове на Нора Караиванова. До седмица видеото ще е готово, но по интересна е историята около него. Лили си харесала дрехи на младия британски дизайнер Гарет Пю в столичен бутик, които решила да покаже в някакво ново видео. Оказало се, че за дрехите трябвала и по-специална музика… /Даниел Димитров

465

About Даниел Димитров

Check Also

Кольо Гилъна: За епохата на „Контрол“ в книгата „Извън контрол“

СОФИЯ,  11.06.2024 12:53  (БТА)  Нищо не съм спестявал в книгата. Това е и моят живот, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!