Home / театър / Трима мъже и половина, и половинката винаги е различна

Трима мъже и половина, и половинката винаги е различна

Искряща комедия за махмурлук и още нещо. А нещото е много голямо, много смешно, много заразително и много липсващо в театъра – качествен хумор…

И за да е още по-ясно, може да се каже, че „Неделя сутрин“ е искряща комедия – не само заради звездния актьорски състав, но и заради ефекта, който има върху публиката. Тя е като скъпо шампанско, което хем охлажда, хем те опива, хем може те опръска освежаващо, докато го отваряш, хем носи адреналин, когато тапата е оставена на самотек…

Ако след петък вечер, се събудиш в неделя сутрин, значи си попаднал в собствения си филм. В този конкретен случай мъжът е на прицел – смешен, саркастичен, остроумен, (авто)ироничен и… леко объркващ с поведението си. Жената е илюзия, тема на разговор и постоянно присъствие в главата на мъжа.

Липсата на актриси обаче не е за сметката на женските образи. Освен с тях, Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев се справят отлично  и с акробатика, и с танци, и с пеене, и с всяка едно от предизвикателните задачи за актьорско майсторство – от Елвис до кифла, поставени от режисьора Ивайло Ненов.

От историята знаем, че зад всеки успял мъж стои една жена. В случая, няма изключение, защото пъстрият и изпълнен с провокации сценарий е на съпругата на режисьора – Ваня Георгиева. Съвсем не по женски, тя е съумяла да вкара Мъжа актьор и Мъжа зрител в цялата гама от семейни отношения и проблеми – без да го кара да се чувства неудобно. Получава се точно обратното – той се смее, разбирайки я – Нея, и така сякаш „поумнява“ по-лесно.

В екипа има още едно семейство – на Стоян Дойчев и Мирела Василева, която е създала перфектната сценографска среда за своя любим и тримата му колеги. На сцената липсват типичните за един дом предмети, но усещането за дом не се губи. Както и възможността да извършиш подвиг, оцелеявайки в неделя сутрин след „онази“ петък вечер…

И за да не е всичко съвсем розово, Мирела Василева бута в ръцете на своя съпруг кукла на вещица – за етюд, в който героят му разговаря със собствената си майка. Дойчев, който е куклен актьор и почти вентрилокист, се справя повече от перфектно с този мини моноспектакъл.

Какво още става на сцената на „Театро“ – след безпаметната „Петък вечер“ продължа една наистина паметна „Неделя сутрин“.

В продължение на два почти неусетни часа мъже си играят на мъже, по мъжки – с футбол и бормашини. Същите тези мъже обличат рокли и клинове, за да напомнят на половинките си, че и двата свята са пълни с безумие. Безумие, което не трябва да ни разделя, а да събира – чрез смеха и доброто настроение.

Специално внимание заслужава и озвучителят на това представление – Скилър (Александър Деянов). Световният шампион по бийтбокс се вписва на сто процента и като актьор, макар и с не много голяма задача. Достатъчно голяма, предвид отговорността да държиш в ритъм още четирима души на сцената. И то в „Неделя сутрин“. В екшън за трима мъже и половина, и, както се оказва – половинката винаги е различна. Защото е Тя…

>>> Материалът е публикуван в bTVnovinite.bg <<<

About Даниел Димитров

Check Also

Шамар за Оскар Уайлд и неговия Дориан  

В „Портретът на Дориан Грей“ има красота, съвършенство, вечност, любов. Има суета, егоизъм, жестокост, лековерие. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!