Home / театър / Ива се включва онлайн от семейната ferma

Ива се включва онлайн от семейната ferma

Оказва се, че много хора не знаят коя е Ива. „Приятно ми е, Ива“. Не знаят, че тя е дива по един много чаровен начин. Че е талантлива. Че има моноспектакъл. Че е професионална актриса. Че не просто се е отъркала, а е учила и попивала с вдъхновение от майсторлъка на едни от най-големите наши актьори и режисьори.

Ива не е актриса – в директния смисъл на тази дума. Тя е душеприказчик. Тя е изворче, което бълбука и тупти в ритъма на свободата, любовта и всичко онова, което може да те направи щастлив. Затова и публиката винаги излиза от нейните спектакли щастлива и освежена.

След дебюта си в „моноспектализма“ тя отнесе няколко наистина неочаквани „Икар“-а, представлението стана хит, а тя бе наречена хитова актриса. Две години по-късно, сред бум от моноспектли, Ива прави продължението на нейното „Приятно“, отново в „Театър 199“. С щурец на рамото и цигулка в сърцето, много по-чувствена, чувствителна и чувстваща…

Е, вече „Ива е онлайн“. Съвсем малко по-дистанцирана, но едновременно с това –  още по-откровена и с още по-голям хъс разравя спомени, емоции и хора от собственото си житие. Дали пък Ива не е станала по-сълзлива – с годините, с мисленето си… Едва ли! Ива е още по-отракана, сигурна в себе си, в чувствата си, още по-онлайн.

„Ива е онлайн“ – в едно 100 процента аналогово представление, без аналог. И, както казва нейната сценична Ива – „има чувство за хумор, за друго не се сещам в момента“. Е, има и още, и то е много, и е отвъд линията, която чертае всеки от нас, когато не иска да бъде разбран. Ива предава живота си онлайн – директно от семейната ферма.

И както фермата не е ферма, а е ferma, и е на италиански, и означава `спри се`, и е част от „дневника“ на леглото, така и Ива всъщност не е онлайн. А е на живо, повече от отвсякога. Тя предава – като хем излъчва на живо, хем издайничи. И в това няма нищо лошо. Защото животът е за споделяне, а не за живеене в сингъл вариант. Затова има и бъгове, и прекъсвания за автореклама, и малко спам, но всичко това прави тази моноизява още по-цветна, наситена и жадна за споделяне.

Режисьорът Стоян Радев е постановчик на „Ива е онлайн“. Сценичната среда е на Момчил Алексиев и Елица Георгиева. Музиката е на Емилян Гацов-Елби.

>>> Материалът е публикуван в bTVnovinite.bg <<<

About Даниел Димитров

Check Also

„Шаферки завинаги“ – триумф на приятелството и за изневерите, които ни правят щастливи

СОФИЯ,  08.03.2024 11:56  (БТА)  Тази пиеса е триумф на едно приятелство, и то многогодишно. Знаем, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!