Home / музика / Мецосопраното Роуз Нагар-Трембли: Израстването е смисъл на живота

Мецосопраното Роуз Нагар-Трембли: Израстването е смисъл на живота

Първото впечатление от нея – преди да запее и дори преди да заговори – е нейната почти божествена красота, естествена усмивка и порцеланова кожа.

Роуз Нагар-Трембли е артист с качествата на истинска звезда и с недълъг, но достоен за възхищение, път в изкуството. „Винаги търся движението и промяната. За нас, хората, е важно да се развиваме и да растем като човешки същества. Ето защо аз винаги пътувам. Когато това не е възможно, както беше по време на пандемията, пътувам чрез света на литературата. Израстването е смисъл на живота“, казва тя пред камерата на БТА.

Мултикултурност, неспирен стремеж за образование, гмуркане в дълбокото и откритост. Това са нещата, на които младото мецосопрано залага в кариерата и живота. И неизменно – желанието ѝ да пътува, да се обогатява с нови емоции и да открива нови светове. Това я довежда и в България, на сцената на Софийската опера като Кармен в едноименната опера на Бизе.

„Това беше глас, който ни кара да станем на крака и да му обърнем внимание. Неговият тъмен и звучен контраалтов тембър е много експресивен, но с Лист тя показа, че притежава и автентични свободни/ненасилени високи тонове. Определено си заслужава да я видиш“, пише за нея Джон Джилкс в „Операремблингс“. Шансът да усети споделеното от Джилкс българската публика има на 10 октомври 2021 г., на голямата сцена в националната ни опера.

Репортер и автор – Даниел Димитров
Оператор – Красимир Михайлов
Монтаж – Валя Ковачева

About Даниел Димитров

Check Also

Фондацията

„Фондацията“ подготвя лятно турне и голям концерт в НДК

На 31 март 2022 г. предстои голям концерт на „Фондацията“ в зала 1 на НДК. Ще има …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Content is protected !!