Home / музика / „Фондацията“ подготвя лятно турне и голям концерт в НДК
Фондацията
Ñîçîïîë (7 ñåïòåìâðè 2012) Acustic Beatles Project: Äîáðèí Âåëè÷êî⠖ Äîíè, Êîöåòî Êëàêè, Ñëàâ÷î Íèêîëîâ è Âåíêî Ïîðîìàíñêè, ñ ó÷àñòèåòî íà Êèðèë Ìàðè÷êîâ èçïúëíèõà êîíöåðò êàòî ÷àñò îò ïðîãðàìàòà íà „Àïîëîíèÿ” 2012. Ïðåñôîòî – ÁÒÀ ñíèìêà: Ìèíêî ×åðíåâ

„Фондацията“ подготвя лятно турне и голям концерт в НДК

На 31 март 2022 г. предстои голям концерт на „Фондацията“ в зала 1 на НДК. Ще има и голямо лятно турне, чиято първата спирка е на 10 юни в летния театър във Варна.

„Догодина „Щурците“ стават на 55 и вероятно това ще е голяма част от програмата, която ще представим на публиката. Освен Кирил Маричков, ще се включат също Валди Тотев и Георги Марков“, разказва Дони пред камерата на БТА.

„Концертите ни извън България са много повече от тези в България. В Америка имаме три турнета, в Европа – също толкова. Само в Лондон сме свирили 5-6 пъти“, допълва Дони по повод наскоро приключилото турне заедно с Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански.

„Засега нямаме намерение да издаваме концертите си на носител, нито да влизаме в студио“, каза още Дони. „Досега не сме записвали авторска музика по една много проста причина – трябва да направим нещо много по-добро от това, което сме създали досега. А това е много трудна история – винаги се плашим от идеята, че няма да надскочим хитовете, които изпълняваме. Затова трябва много да внимаваме с тази стъпка. Няма как да се уплашим и в даден момент ще го направим, но изчакваме да създадем достатъчно добри песни“, допълва музикантът.

„От момента, в който се събрахме, всяко нещо се подлага на гласуване, разсъждаваме, правят се бележки, обсъждаме какво трябва да се промени“, разказва още Дони.

Неговият нов албум, наречен „Емигрантски, трябва да излезе до края на годината. „Звукът е симфоничен, но в албума има етно инструменти като арменски дудук и кавал“, казва Дони в интервю за БТА.

На 11 ноември 2022 г. стават 30 години от премиерата на „Секс, наркотици, рокендрол“. „Идеята ни е да направим три спектакъла, в три поредни дни, в София. Другото е околосветско турне. Аз се занимавам с това и се надявам всичко да е наред. Турнето е предвидено за април 2023 г. Ще ни се да започнем от Япония, Корея, Хавай, продължаваме към Америка и Канада, и малко в Европа. Много ми се иска да отидем и в Тел Авив, защото никога не сме били там с този спектакъл. Искам да повторим Кипър, защото се получи много добро представление“, разказва Дони.

Автор и репортер – Даниел Димитров
Оператори – Красимир Михайлов и Емил Граничаров
Снимки – Архив БТА
Монтаж – Валя Ковачева

About Даниел Димитров

Check Also

Дони: Мисля с поне осем хода напред

София, 4 октомври /Даниел Димитров, БТА/  За неговия път на артист думи като успешен, различен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Content is protected !!