още новини >
Home / театър / Отчаяни съпрузи в комедия без консерванти

Отчаяни съпрузи в комедия без консерванти

Мъжът днес може би по нищо не се различава от мъжа вчера, онзи ден или отпреди век. За разлика от жената, която успява да се променя и да го променя по собствените си вечно променящи се правила. Представлението „Отчаяни съпрузи“ е огледало на мъжката суета и позагубена гордост. Може да се определи и като мъжки миш-маш, сготвен в първия ден след раздялата.

Малко театрални премиери в последно време разчитат на чистия, неподправен и свеж хумор, без отвлечени контексти и обилно овкусени с негативизъм. „Отчаяни съпрузи“ е комедия без консерванти и сюжет, който всеки от нас може да преживее.

Бойко (Бойко Кръстанов) – пича на квартала, получава писмо от приятелката си, която го информира, че го напуска. За да намери начин да си я върне, той вика на помощ най-добрите си приятели Явор (Явор Бахаров ) и Даниел (Даниел Пеев). Нищо обаче не върви по план, „отчаяните съпрузи“ започват с прозрения по „тънката“ част и живота като цяло. Следва голямото показване на „трите мъжа“ и никой в залата не бива да се сърди на актьорите, ако не чува какво говорят – то е заради необуздания смях на съседите по стол.

Неслучайно, „Отчаяни съпрузи“ осма година не слиза от афишите във Франция. Авторите са трима стендъп комедианти – Алекси Макар, Жером Даран и Стефан Мюра. Те също играят с истинските си имена. Перфектно адаптираната българска версия е в превод на Снежина Русенова-Здравкова. Режисьорът Васил Дуев-Тайг показва, че стендъпът може да бъде представен като истински театър.

„Отчаяни съпрузи“ е нещо като „Приятно ми е, Ива“, но умножено по три. Ива говори за мъже, а Бойко, Явор и Даниел – за Жената като фактор в живота на един мъж. Йога, диско и танци, клюки и кафенце. Всеки мъж може да се докара до подобни „простотийки“ заради жената, която обича. В силните монолози на тримата актьори ще стане дума и за Мангъров, и за Слави, но имената им са намесени без пошлост и евтин хумор.

Част от цялата история е и актьорът Димитър Захариев. Неговите включвания с китарата или с по една-две думи правят спойката и са като своеобразен катализатор в спектакъла. Шофьор, суфльор, гримьор, сценичен работник, реквизитор, осветител, озвучител, охранител, приятел, всякакъв – само не актьор, както самият той се представя в началото.

Бойко Кръстанов за пореден път, след „Всички страхотни неща“ в Народния театър, блести с начина, по който сам успява да „изпълни“ сцена. В „Отчаяни съпрузи“ ще събира овации и като певец, и това ще е черешката на тортата в това шоу, изиграно под най-красивите женски устни.

>>> Материалът е публикуван в bTVnovinite.bg <<<

About Даниел Димитров

Check Also

Да останем само приятели – хазарт, клише или реална възможност?

СОФИЯ,  02.11.2023 13:58  (БТА)   Доста е хазартно да предложиш на някой най-добър приятел да минете …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Content is protected !!