Home / театър / Кашони, барабани и приятели на бързи обороти

Кашони, барабани и приятели на бързи обороти

„Кашонът“ в театър „София“ e възможност да се изгледа на бързи обороти един цял сезон на ситком от типа на „Приятели“. Предимството е не просто, че всичко става на живо и пред очите на публиката.

На сцената има разказвач, който през цялото време е част от действието и сюжета, но и поддържа ритъма със свирене на барабани. Попадението е Николай Димитров-Коки, който едновременно говори, свири и влиза в колоритния образ на изтънчения фотограф Лоренцо.

Ситуацията на сцената става още по-интересна, когато към хората е прибавен един голям кашон и още десетина малки кашончета. Кашони, барабани и, за пореден път – отлично сработената трупа от млади актьори на театър „София“. Кашоните, в ритъма на барабаните, разказват историята, забъркана от седмина младежи.

И сред тях е актуален моделът „Любовта трае три години“, има и любов а ла „50 нюанса сиво“, и всичко, което в света на бодрия дух трябва да бъде опитвано, за да се знае, че е вредно.

Пиесата на Клеман Мишел е в превод на Наташа Колевска. Режисьор е Калин Ангелов. Сценографията е на Никола Налбантов, а музикалното оформление – на Георги Георгиев-Антика.

Останалите роли са поверени на Владимир Матеев, Лора Мутишева, Симона Халачева, София Маринкова, Юли Малинов и Юлиян Рачков. Благодарение на играта им, тази „кашонна“ комедия не просто минава на бързи обороти в рамките на 80 минути, но оставя приятното усещане за красивите игри в живота на човека.

За автора

Клеман Мишел е роден в Париж през 1974 г. Той е режисьор, актьор, сценарист и драматург.  „Кашонът“ ( Le Carton) е първата му пиеса, която пише през 1999 г. Поставя се за първи във Франция през 2001 г. и продължава да се играе с успех.

Като режисьор Клеман е номиниран за наградата „Сезар“ през 2011 г. за късометражния си филм Une pute et un poussin . Първият му пълнометражен филм – La Stratégie de la poussette , излизе през януари 2013 г.

През 2017 г. той режисира мини сериала  J`ai deux amours за тв канала Arte. През октомври 2019 г. излезе новата му пиеса Père ou Fils (Баща или син), номинирана за престижната театрална награда „Молиер“ (2020) в категорията „Най-добра комедия на годината“.

>>> Материалът е публикуван в bTVnovinite.bg <<<

About Даниел Димитров

Check Also

Ласло Гьондьор смесва конвенционалната красота с траш естетиката

Сред куклите е заспала мравка. О, вятър, не събаряй куклите. Отпуснала е сънена главица върху …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!