Home / театър / Ретросексуално: Тя – изящна скулптура, Той – карикатура
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ретросексуално: Тя – изящна скулптура, Той – карикатура

Бар, питиета, лежерно начало, приятна френска музика и  лилави стени. Така,  между сливовата и вдъхновението, споходило трима особняци, се изнизват близо час и половина, в които зрителят разбира, че усмивката не е слизала от лицето му.

„Ретросексуално“ е най-новото заглавие от афиша в Сатиричния театър с Веселин Цанев, Ивайло Калоянчев и Стефани Ивайло. В спектакъла техните герои преживяват метаморфозите на възрастта през желанието за любов, страст и невъзможността да ги изживеят истински.

Това е комедия в най-чист вид, чиито теми минават през всички общочовешки ценности. А резултатът винаги е добър, когато осмиването е с интелигентна ирония, основана на контрастите. Джо е слаб, Джон е дебел, а тя е Изабел – луда или прекалено артистична, не е ясно. Тя е ябълков цвят, той е ошав, тя е изящна скулптура, а той – карикатура…

Ретросексуално е, когато разбираш, че годините имат значение, размерът – също, както и парите, и известността, и всичко, което може да разглези една окована в собствените си вериги душичка. Защото, всъщност, да не се лъже е трудно – особено, ако изборът е между нищо и нищо.

Ако няма на кого да късаш нервите, направо ще ти се скъсат нервите, казва Джо на своя приятел по маса. А когато двамата „папардаци“ спорят който е по-привлекателен за жените, се стига до умопомрачителния съвет „Не гледай бръчките, виж очите, очите бръчки нямат“. В тъжно-смешен порядък минават дните на „дъртия пандизчия“, на този „глиган, произлязъл от маймуна“, който копнее за… Изабел.

Сако, вратовръзка, шапка и приятел остават в края на един живот, който ти предлага не просташко менте за простаци, а истински неща…

„Ретросексуалното е привилегия, която всеки може да си позволи в един все по объркано сексуален свят – ако само успее да си го нарисува в главата“, казва авторът и режисьор на пиесата Георги Михалков. Това е един несекващ купон, в който смешното е ужасно смешно, тъжното – поносимо смешно, а страшното – просто смешно, допълва той.

>>> Материалът е публикуван в bTVnovinite.bg <<<

About Даниел Димитров

Check Also

„Шаферки завинаги“ – триумф на приятелството и за изневерите, които ни правят щастливи

СОФИЯ,  08.03.2024 11:56  (БТА)  Тази пиеса е триумф на едно приятелство, и то многогодишно. Знаем, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!