Home / музика / Сара Брайтман се върна в София още по-блестяща и величествена

Сара Брайтман се върна в София още по-блестяща и величествена

Сара Брайтман се завърна в София точно пет години след първия си концерт у нас в „Арена Армеец“. Този път срещата й с публиката бе в далеч по-интимната обстановка на най-голямата зала на Националния дворец на културата.

Блестяща, искряща и величествена, буквално обсипана със злато и сребро, тя се появи сред публиката като кралска особа, с разкошна рокля и корона на главата. И запази това излъчване до самия край на двучасовия си престой на сцената. Докато пееше, движенията й бяха съвсем обрани, с изключение на внезапни завъртания, които правеше от време на време, и така театралният ефект ставаше още по-силен.

На спектакъл като на спектакъл. Мисис Брайтман се появи след вдигане на завеса, имаше и антракт. Всяко действие бе режисирано до най-малкия детайл, с абсолютен перфекционизъм и желязна дисциплина. Примата смени девет тоалета и осем корони, но това е само любопитна подробност от прекрасния приказен свят на музиката, който тя създаде. Неизменна част от този свят е нейният глас с диапазон е 3,9 октави и богатия репертоар – от оперни арии, през поп и рок песни и дори фолклор.

Бендът й бе подкрепен от хора и оркестъра на Софийската филхармония, на които тя изказа специални благодарности.

На два пъти певицата прекъсна, за да разкаже кратки истории, свързани с имената на двама големи италианци. За Tu Che M’Hai Preso Il Cuor тя обясни, че се вдъхновила да го изпълни след като чула Лучано Павароти. А самият Енио Мориконе пък й е позволил да запише текст и да запише песен по написана от него музика за „Мисията“. „След успеха на това парче, той ми позволи да направя същото с още две негови композиции, сега ще ви изпълня една от тях – Canto Per Noi“, каза звездата.

С най-голям ентусиазъм публиката посрещна нова версия на Time to Say Goodbye, позната от дуета с Андреа Бочели. Началните акорди на пиано изсвири самата Сара Брайтман, след което стана и буквално отвя с гласа си. С много аплодисменти бе посрещната и „Аве Мария“ на Шуберт.

Специални гости на Сара Брайтман бяха двама талантливи нейни колеги. С родения в Париж тенор Венсан Никло тя представи знаменитата си ария от „Фантомът на операта“, с което вдигна публиката на крака. Пред това 44-годишният чаровник Никло изпълни Ameno (най-популярната песен на група Era от 1996 г.).

Другото забележително присъствие бе на 24-годишния сопранист Нарцис Янау, откритие на „Румъния търси талант“, и с глас, който по нищо не отстъпваше на Брайтман. Двамата пяха дует от „Реквием“ писан от бившия съпруг на Брайтман – Андрю Лойд Уебър. Само Янау поднесе впечатляваща интерпретация на „Карузо“.

Гостуването на Сара Брайтман в София бе част от световното турне Hymn: Sarah Brightman In Concert, започнало през ноември 2018 г. в Южна Америка и включващо над 120 концерта на пет континента през тази и миналата година.

>>> Материалът е публикуван в bTVnovinite.bg <<<

About Даниел Димитров

Check Also

Бернд Глемзер: Винаги си малък, когато си пред пианото

Пред пианото винаги си малък, казва той. Но това не пречи да създаваш чудеса, докосвайки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!