Home / музика / Лили отново запя „Детелини“, публиката полудя

Лили отново запя „Детелини“, публиката полудя

Едва ли някой може да каже откога Лили Иванова не е пяла „Детелини“. След дълга пауза, една от най-обичаните песни в нейния репертоар прозвуча почти на финала, на концерт край езерото в Панчарево. И публиката буквално полудя. Всички пееха в хор със своята любима певица, която в продължение на час и половина не спираше да разказва своите приказки за любовта, щастието и надеждата.

Близо 700 човека посрещнаха първия ден на лятото на открито, в компанията на Лили и нейните музиканти – Ангел Дюлгеров, Веселин Веселинов-Еко, Огнян Енев, Орлин Цветанов, Росен Ватев и вокалното трио „Ла Ти Да“.

Сред най-запалените фенове бе и мексиканец, дошъл да чуе на живо жената, за която преди това е чувал само легенди. Когато Лили разбра за неговото присъствие, го поздрави на английски: Hello. How are you? Do you like Bulgaria? (Здравейте. Как сте? Харесвате ли България? – бел.а.). Застаналият пред сцената чужденец бе толкова стъписан от неочакваното внимание, че въобще не успя да отговори на поздрава, а просто се скри в  публиката.

Златните хитове на Лили – „За тебе бях“, „Щурче“, „Искам те“, „Невероятно“, по-новите – „Дали“, „Обичай ме“, „Вкусът на греха“, и най-новите – „Главна роля“, „Бурната река“, „Мигът и любовта“, за пореден път доказаха нейния висок професионализъм на артист, роден с умението да улавя най-доброто от миналото, радостта от момента и щастието от красотата на утрешния нов ден. И всичко това като ток минава през нейната личност и излиза от гласа й, за да влезе в сърцата на хората.

Незабравиманта юнска вечер завърши със смразяващ финал – с композицията „Присъда“ и стиховете на Михаил Белчев – „Последната ми дума ще е песен“.

Следващите спирки от турнето на Лили Иванова са Варна и Пловдив, съответно на 30 юни и 17 септември, но билети за тези концерти отдавна няма. Финалът ще бъде сложен с две софийски дати в зала 1 на НДК – на 8 и 9 декември.

>>> Материалът е публикуван в bTVnovinite.bg <<<

About Даниел Димитров

Check Also

Кольо Гилъна: За епохата на „Контрол“ в книгата „Извън контрол“

СОФИЯ,  11.06.2024 12:53  (БТА)  Нищо не съм спестявал в книгата. Това е и моят живот, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!