Home / театър / Сашо Кадиев и Мариан Бачев на една сцена: Кой е Досадникът?

Сашо Кадиев и Мариан Бачев на една сцена: Кой е Досадникът?

Представете си, че Мариан Бачев се казва Жан Мартен и е наемен убиец, а Сашо Кадиев се казва Франсоа Пиньон и е фотограф, който страда от любовна раздяла. Двамата се оказват един до друг в хотел, който много скоро ще се превърне в място на абсурдни действия. И това е само началото на историята „Аз, досадникът“ от Франсис Вебер.

Всичко в тази комедия започва по съседски и някак си трагично, за да може впоследствие, с всяка следваща минута, да се редят едно след друго сюжетни избухвания, които карат публиката да се превива от смях.

Три опита за самоубийство в битови условия с подръчни материали. Такава е равносметката за героя на Кадиев. Освен безкрайно приказлив, „леко“ досаден, много сърцат и най-вече смешен, той е в дъното на всяка лудория, която Вебер „упражнява“ върху героите си.

От тях ще станат ясни и някои прости човешки истини. Какво е любовта? Двама души да си лежат и да се наслаждават на телевизията. Какво е да си в ефир? Да застанеш на прозореца. Какво казваме, когато искаме някой да ни хареса? Аз Ви обичкам…

Ескалацията в образа на Франсоа стига до неподозирани „висоти“, граничещи с истерия. И това е за сметка на новия му приятел Жан Мартен, когото галено нарича Жани. По-важното е, че един наемен убиец и един самоубиец стигат много по-надалеч в отношенията си, а цялата тази каша, за десерт, минава и през един любовен триъгълник.

Режисьор на пиесата е Богдан Петканин. Преводът е на Снежина Русинова-Здравкова. В останалите роли са Асен Лозанов, Димитрина Гинева, Тихомир Благоев, Филип Янев, Цветана Радушева и Цветомир Ангелов.

Следващото представление на „Аз, досадникът“ в София е на 25 април, на сцената на театър „Сълза и смях“.

>>> Материалът е публикуван в bTVnovinite.bg <<<

About Даниел Димитров

Check Also

Режисьорът Стоян Радев: „И ние играем Ромео и Жулиета“ – през конфликта между драматични и куклени актьори

СОФИЯ,  10.05.2024 11:12  (БТА)  Конфликтът Монтеки-Капулети се разказва през конфликта на драматични и куклени актьори. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!