Home / музика / Музикален блокбъстър: Теодосий Спасов и Иван Шопов във „Вливане“

Музикален блокбъстър: Теодосий Спасов и Иван Шопов във „Вливане“

Теодосий Спасов няма нужда от специално представяне. Името му е гаранция за висок професионализъм и качествено присъствие във всеки от проектите, до които се е докоснал. През годините виртуозният кавалджия е работил с най-големите имена в българската музика – Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Симеон Щерев, Анатолий Вапиров, Христо Йоцов… Ако не днес, то след време, към тези имена ще се нареди и Иван Шопов.

Мултифункционалният артист, познат още като Cooh и Balkansky, представя пореден съвместен албум с Теодосий Спасов. След неговото запомнящо се присъствие в Kuker (2008), Orenda (2012) и Kanatitsa (2017), новият InFusion (Вливане) събира творчеството на джаз иконата и младия майстор на електронния звук, създадено след 2016 г. Представянето на десетте парчета ще бъде на 24 ноември в софийското „Пространство 108“. Като специални гости ще се включат вокална група „Авигея“ и пианистът Димитър Бодуров, участвали и в записите.

InFusion носи духа на концертите, които Теодосий и Иван изнасят през последните години в България и чужбина. Минималистичният джаз, потопен в електронна атмосфера и съчетан с фолклорни елементи, е претърпял еволюция в студийната версия. Новото е, че в композициите участват гост-музиканти от няколко континента, всеки от които е институция в света на етно джаза и уърлд музиката. Това са Ерик Трюфа от Франция (тромпет), Гжех Пьотровски  от Полша (саксофон), Мино Синелу от Ню Йорк (перкусии), Рут Майер от Норвегия (вокали), Мерлин Еторе от Канада (перкусии), Аса Карсън от Англия (програминг), заедно с българските им колеги Димитър Бодуров, Иван Андреев (барабани) и „Авигея“.

Мастерингът на InFusion е на Шон Хатфийлд (САЩ) в неговото легендарно студио Audible Oddities с изцяло аналогова техника. Предвидено е и специално меломанско издание на 180-грамов бял винил, което ще излезе в началото на 2019 г.

Не по-малко любопитни са и имената на самите парчета. Освен едноименното „Вливане“, има „Изгубените китове“, „Смирение“, „Създателят на облаци“, „Летя нататък“, „Мълчана песен“, „Техника на екстаза“…

36-годишният Иван Шопов е завършил керамичното училище в родния си град Троян, а след това и графика в Националната художествена академия. Той е художник, диджей, композитор, фотограф, актьор. Електронните проекти, които му носят признание и зад граница, оприличава на картина на Кандински. Освен като Cooh и Balkansky, е познат още като Drum Kid и Underhill. Работи с най-големите световни лейбъли и има над 100 издания в различни стилове.

>>> Материалът е публикуван в bTVnovinite.bg <<<

About Даниел Димитров

Check Also

Бернд Глемзер: Винаги си малък, когато си пред пианото

Пред пианото винаги си малък, казва той. Но това не пречи да създаваш чудеса, докосвайки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!