Home / музика / Лили Иванова пя за последен път преди големия триптих в НДК

Лили Иванова пя за последен път преди големия триптих в НДК

Близо 3000 души намериха спасение от пороя в Пловдив, отдавайки се доброволно в плен на друга стихия – Лили. В понеделник вечер градът посрещна любимата си певица за втори път през 2018 г. Заради лошото време, едно и също място – зала „Сила“, се оказа първа и последна спирка от тазгодишното турне на Лили Иванова преди големия триптих в София – на 25, 26 и 27 октомври в зала 1 на НДК.

Когато говорим за нея, неизбежно се стига до суперлативни клишета, но тя е сред малкото български артисти, които го заслужават. Заради дълголетието на красотата в нейната музиката, заради силата, с която гласът й зарежда, заради ритъма, който поддържа в сърцата на хората и заради невъзможността да бъде обяснен начина, по който се случват тези неща. И не на последно място – заради умението винаги да бъде различна.

В същата зала, в същия град, в същата година, с интервал от едва няколко месеца, Лили отново накара почитателите си да ахнат, а тези, които я гледат за първи път – да станат част от цялото на окрилените от песните й. И да разберат защо музиката може да обединява, да лекува и да ни кара да се обичаме. И така всички заедно да стигнем до смисъла в думите й: „Благодаря на пловдивската сила!“.

Концертът в Пловдив ще остане в спомените на мнозина и с още нещо, което Лили не бе правила от години – пряка демонстрация на нечовешката неуморимост. За има-няма 60 секунди, на 15-сантиметровите си токчета тя успя да обиколи огромната зала тичайки, съпровождана от обожатели, пеещи в един глас с нея „Свири, свири, щурче, подлудявай ме, не спирай…“.

Близо 17 000 души гледаха на живо Лили Иванова в рамките на националното й турне „За пълноценни мигове с музиката“, минало през 8 града. На сцената бяха и музикантите Ангел Дюлгеров, Огнян Енев, Веселин Веселинов-Еко, Орлин Цветанов, Росен Ватев и вокалното трио „ЛаТиДа“.

>>> Материалът е публикуван в bTVnovinite.bg <<<

About Даниел Димитров

Check Also

Кольо Гилъна: За епохата на „Контрол“ в книгата „Извън контрол“

СОФИЯ,  11.06.2024 12:53  (БТА)  Нищо не съм спестявал в книгата. Това е и моят живот, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!