още новини >
Home / театър / Разделят двойки по домовете в първата за сезона премиера

Разделят двойки по домовете в първата за сезона премиера

Разделяне на двойки по домовете“ е името на нетрадиционна услуга, която засега е обект единствено на художествената фикция. Но това е само засега и само на пръв поглед.

Може ли да има контрол над страстите и до какво може да доведе това? Може ли лудостта на социалните мрежи да промени отношението ни към ценности като любовта и семейството? Колко би издържала система от лъжи, вплетена в абсурдни ситуации и перверзни игрички?…

Въпроси, чиито отговори търсим все по-рядко, прибягвайки до „изпитани“ и „нормални“ решения като скъсването със sms. Отговори обаче е потърсил един талантлив французин в пиесата, наречена именно „Разделяне на двойки по домовете“. За текста си роденият през 1976 г. Тристан Птижирар е номиниран за престижната награда „Молиер“ в категория „Най-добър жив франкофонски автор“ (2015).

„Разделяне на двойки по домовете“ е и първата премиера през този софийски театрален сезон. Мястото – Младежкият театър „Николай Бинев“, режисьорът – проф. Здравко Митков.

Ерик (Михаил Билалов) професионално се занимава с това да се разделя с нежните половинки на други мъже (Николай Луканов), които нямат смелостта да направят това сами. Неочаквано е изправен пред специфична ситуация, тъй като в поредния му работен ден срещу него застава бившата му жена (Искра Донова). Двамата се виждат след 7-годишна пауза. Следва миш-маш от спомени и чувства, реакции и реактиви, които отприщват ситуации в стил „новото нормално“.

На фона на вечния френски шансон „Ако ти не съществуваше“ (Et Si Tu N’Existais Pas), изпълнен от Жо Дасен, героите преминават като на кино лента през лошите и банални неща от миналото, за да ги върнат като теми на днешния си ден. В крайна сметка, превръщат живота си в „доказана“ класика, в извратен и създаден по неволя триъгълник от лицемерие. В него любовта е под въпрос, нищо че на финала става ясно, че всичко, което им се случва е просто една написана по учебник романтична комедия, в която някои от главите са звучали като реклама на продукт за проблеми с ерекцията.

Материалът е публикуван в bTVnovinite.bg <

About Даниел Димитров

Check Also

Да останем само приятели – хазарт, клише или реална възможност?

СОФИЯ,  02.11.2023 13:58  (БТА)   Доста е хазартно да предложиш на някой най-добър приятел да минете …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Content is protected !!