Home / музика / Джаз фестът в Банско стана Джос фест

Джаз фестът в Банско стана Джос фест

          Джос Стоун пя последна на 19-ия джаз фестивал в Банско и превърна последната вечер в истински Джос фест, изпълнен с тълпи от фенове, дошли в планинския ни курорт специално заради нея. Певицата бе боса през цялото време, въпреки ниските за сезона температури и навлечените с якета и шалове фенове, изпълнили до краен предел градския площад. По време на 90-минутния си контакт с публиката красивата британка, работила с Джеймс Браун и Соломон Бърк, не просто изви глас и представи парчета от новия си албум Water for Your Soul, записан със сина на Боб Марли – Деймиън.…

User Rating: 5 ( 1 votes)

 

 

 

 

 

Джос Стоун пя последна на 19-ия джаз фестивал в Банско и превърна последната вечер в истински Джос фест, изпълнен с тълпи от фенове, дошли в планинския ни курорт специално заради нея. Певицата бе боса през цялото време, въпреки ниските за сезона температури и навлечените с якета и шалове фенове, изпълнили до краен предел градския площад.

По време на 90-минутния си контакт с публиката красивата британка, работила с Джеймс Браун и Соломон Бърк, не просто изви глас и представи парчета от новия си албум Water for Your Soul, записан със сина на Боб Марли – Деймиън.

Джос показа, че на сцената се чувства като у дома си – тя пищя, смя се, тича сред публиката, опита се да я дирижира, дори пофлиртува с фенове. Шегуваше се и със себе си, докато отпиваше чай, а за капак обсипа аудиторията пред себе си с дъжд от истински свежи слънчогледи.

Гостуването на Джос Стоун в България е част от световно турне, започнало през 2014 г., като целта й е да изнесе концерт в над 200 страни по света. У нас звездата имаше престой от едва няколко часа, в които отказа контакт с медии, нямаше саундчек, освен този на музикантите й, което пък отложи началото на програмата за вечерта с 80 минути.

Веднага след края на изпълненията си носителката на „Грами“ почти светкавично бе изведена от района на фестивала. Заради нея в Банско дойдоха и петима журналисти от Гърция, с надеждата, че ще могат да я интервюират.

Пред Джос Стоун атмосферата разгорещиха четирима японци, обединени под името „Рализдиг`с бенд“. Най-атрактивният от тях – Юширо Токуда (саксофон, кларинет, вокал) се появи на сцената по сако, къси панталони и джапанки. Видът му обаче не бе минус нито за настроението на публиката, нито за него и на колегите му блестящо представяне.

Доказателство за класата на тези музиканти е и това, че всяка година свирят на престижния джаз фестивал Jokohama Jazz Promenade в Япония, а 36-годишният Юширо е първият джаз музикант, удостоен с наградата на град Чиба, наречена „Ново лице в областта на културата и изкуствата“ за 2008 г.

Името на формацията е смесица от думите лъч, джаз, поезия и проучвам, и означава „да изследваш джаза, който излъчва лъчи топлина и докосва сърцето с поетичността на текста“.

Check Also

„Мравка“ скъсява дистанцията между България и Австралия

Докато е на пианото, той може да отскочи толкова високо, че предпочита да свири под …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Content is protected !!