99% Куин

Той е талантлив, гласовит, артистичен, чаровен, ексценричен и перверзен. На сцената е способен да се самозапали! Адам Ламбърт отвя главите на почти един стадион хора, дошли да си припомнят славните години на „Куин“ и незабравимия Фреди.

„Ще кажа това, което всички си мислите: „Той не е Фреди Меркюри!“ Знам! Обичате ли Фреди колкото мен? Винаги ще има един голям Фреди на всички времена. Благодаря на всички, че ми давате шанса да изпълня тази изумителна музика – музиката на „Куин“. Тази вечер всички заедно ще празнуваме с този кралски рокендрол“.

Думите са на Адам Ламбърт и те като че ли казват наистина всичко – за него самия, за приобщаването му към една велика група, за емоцията на сцената и за радостта от това да бъдеш себе си, без да губиш връзка с корените на рока.

„Имам привилегията да съм на една сцена с легендите на рокендрола“, заяви с гордост 34-годишният наследник на Фреди. Останалите от  „Куин“ също не пестят суперлативи за младия си колега, подчертавайки че вероятността да имаш вокални способности като тези на Адам Ламбърт е едно на милиард.

Да, Адам Ламбърт, не е Фреди, но е 99% Куин, той е артист с главна буква, щастливец, който има силата да влюбва публиката в себе си, въпреки или може би точно заради фрази от типа на „Искаме да ви подмокрим!“ и „Размърдайте се, кучки!“…

„Чаках 45 години за този концерт и е невероятно“, обобщи Брайън Мей почти в края на 2-часовото шоу на стадион „Георги Аспарухов“. Последва селфи с публиката и съвместно изпълнвение на Love of my life, посветено на Фреди Меркюри.

Брайън Мей направи и втори жест към нас, българите, вплитайки мотиви от „Хубава си, моя горо“ в една от композициите.

About Даниел Димитров

Check Also

Мервин Курлански

Мервин Курлански пред БТА: Изкуството може да бъде форма на дизайн

София, 21.04.2022 12:45  (ДАНИЕЛ ДИМИТРОВ, БТА)  Мервин Курлански е един от най-ярките представители на съвременния дизайн …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!