Home / радостта от живота / Пати, която винаги се връща с медал
Макар и с тежка лична съдба, израснала в дом, тя печели медал след медал на тенис на маса...

Пати, която винаги се връща с медал

Едно прекрасно 18-годишно момиче днес даде първото си интервю, веднага след като спечели два златни медала.

Патрисия Найденова е от Комплекса за социални услуги за деца и семейства в родния й град Роман. Настанена е там, защото майка й не може да се грижи – не само за нея, а и за другите й две сестри и двама братя.

2

Пати, както всички я наричат, има нелека съдба. Казва, че с майка си е в добри отношения, а биологичния си баща помни „много мъгливо“, тъй като за последно го е виждала, когато е била на 3 години.

„Приятелят на майка ми, който е от ромски произход, си позволяваше да ни посяга, да ни бие, да ни обижда, разказва Пати. Имаше моменти, в които се опитваше да ни посегне и сексуално, не ни е изнасилвал, но е правил опити…“.

1

Може да се каже, че тази тъжна действителност е вече минало. Пати е избрала своя път и е уверена в това, което прави и което й предстои.

Започва да се занимава със спорт преди 5-6 години – първо с бадмингтон и стрийтбол, но с времето се увлича повече от тенис на маса. Сега тя е толкова добра, че с гордост казва: „Не съм се прибирала без медал“.

Не си е броила медалите, но по думите поне 15-ина от тях са само от участия в София, играла е на турнири в Стара Загора, Габрово, Враца, Сливен…

След 4 месеца завършва и е сигурна че ще дойде в София, където вече са по-големият й брат и по-голямата й сестра. В момента ходи на уроци по български и биология. Двоуми се между начална и предучилищна педагогика, и кинезитерапия. Днес обаче се радва на поредните нови два златни медала от Националния шампионат за деца, лишени от родителски грижи, състоял се в зала „Арена Армеец“.

3

В първенството участваха над 450 възпитаници от 30 социални институции, домове за деца в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Между тях бяха избрани шампионите в 6 спорта: лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол, таекуондо и мини футбол.

Анатоли Илиев се казва човекът, който от 15 години се занимава с организирането на спортни състезания за деца от домове. Той е основател на Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи. Ето какво каза пред Vesti.bg – вижте ТУК.

4

Автор: Даниел Димитров

About Даниел Димитров

Check Also

Салвадор Собрал: Вярвам повече в хората, отколкото в Бог

Статистически погледнато, той е първият португалски изпълнител, който печели „Евровизия“ – през 2017 година, от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!