Home / музика / НДК представя спектакъл с 10 номинации „Тони“ и 120 изпълнители

НДК представя спектакъл с 10 номинации „Тони“ и 120 изпълнители

Орлин Горанов и Мариан Бачев играят ролите  на Дон Кихот и Санчо Панса в мюзикъла “Човекът от Ла Манча”, чиято софийска премиера е на 17 октомври в зала 1 на НДК.

Бродуейският хит от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди “Тони”, известни и като театралните “Оскар”-и, включително в категориите “Най-добра музика” и “Най-добър мюзикъл”.

Българската версия залага на добри изпълнители и интересна сценография. Мултимедията е създадена не от компютри, а от хора – млади художници с ръководител Калоян Панов, подчертава режисьорът Борис Панкин. Тук няма 3D, 4D или 5D, защото живото винаги е по-добро от всичко друго, добавя той.

Да прегърнем историята на лудия

за да направим света такъв, какъвто искаме да бъде, споделя Орлин Горанов. Всеки от нас носи малко лудост, започвайки от диалога с огледалото сутрин.

Този спектакъл ме промени много, защото е един от най-емоционалните, в които съм играл, разказа Мариан Бачев. А този заряд по думите му е несравним с нищо друго.

Пред Vesti.bg актьорът сподели, че специална покана за представлението има големият Никола Анастасов, който българската публиката обича от същия спектакъл, поставен у нас през 1968 г. В ролята на Дон Кихот е Коста Цонев.

„Никола Анастасов е голям комедиен актьор, няма как да не ми е повлиял. Надявам се, след като ме гледа, да каже как съм се справил, казва Мариан Бачев“.

Аз съм хетеросексуален и консервативен

Това Борис Панкин отговаря на въпроса дали би разменил ролите на Орлин Горанов и Мариан Бачев. Ако бях Александър Морфов, сигурно щях да обърна ролите, добави той.

В „Човекът от Ла Манча“ 120 души на живо – артисти, хор, балет, оркестър,  представят историята на Дон Кихот такава, каквото не я познаваме, макар че това е историята на всеки един от нас, допълва Панкин. Той обещава еднакво удоволствие за зрителите в зала 1 на НДК – и на тези, които са на първия ред, и на тези, които са на втори балкон.

Билетите за представлението са на цени от 15 до 45 лв.

За сюжета:

Севиля, Испания. Краят на XVI век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу църквата и ще бъдат разпитани, и евентуално съдени. В затвора попадат на Съда на затворниците. Тези убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора се забавляват като “съдят” всеки нов затворник. Разбира се, всеки се признава за “виновен” и му се отнема всичко, което може да се ограби от него.

Сервантес обаче, има нещо толкова скъпоценно, колкото живота му – ръкописа на един от най-великите романи за всички времена – “Знаменитият идалго Дон Кихот де Ла Манча”. Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход – пожелава да се защитава, като изиграе комедийно представление по романа си за невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихот и верния му оръженосец Санчо Панса.

За екипа:

Гост актьори: Елена Атанасова и Кръстю Кръстев;

Художници: Иван Токаджиев и Петър Митев;

Хореография: Боряна Сечанова;

Режисьори: Евгени Господинов и Борис Панкин;

Диригент: Константин Добройков.

 

>>> Материалът е публикуван във Vesti.bg <<<

About Даниел Димитров

Check Also

Франсоа Чаплин: Душата на пианото минава през мен

Той е фин и извисен по свой уникален и ненатрапчив за околните начин. Предразполагащ и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!