Home / театър / След втората звезда вляво и после чак до сутринта…
След втората звезда вляво и после чак до сутринта. Това е адресът на Питър Пан...

След втората звезда вляво и после чак до сутринта…

4p

След втората звезда вляво и после чак до сутринта… Това е адресът на Питър Пан – за всички, които се интересуват. За всички, които искат да си останат малки, да живеят в един по-добър свят и да се възхищават на малките неща около себе си, на красивите отношения помежду си и на секващата дъха първа любов…

Всичко е много лесно. И този път то ни се дава наготово от поредния добър спектакъл на театър „София“, който

за първи път у нас представя мюзикъла

на известния британски композитор Пиърс Чатър-Робинсън по още по-известната творба на Джеймс Матю Бари.

Вълшебната атмосфера е предадена на сцената чрез изумителна игра на светлини, звуци и мултимедия, като водещо място имат и чисто сценографските хрумвания на Свила Величкова.

Безкрайното и романтично звездно небе, синьото море, палмите, прашецът на феята и корабът на пиратите са само част от атракциите в декора, създаващи усещането за приказност, загадъчност и неповторимост, с грабваща вниманието на малчуганите динамика.

Здравейте, инфантиляги!

е един от пиратските поздрави. Това обаче е и едно много точно послание към всички непораснали родители, които вярват в детското у себе си, но и в собствените си деца, и искат заедно да преживеят история, която май никога не би могла да се изживее наяве.

Сън, в който и младите, и по-младите, могат да си припомнят и научат много от уроците за живота. Един от най-важните е този за любовта, за нейния най-голям враг – ревността, и за това как всичко може да има щастлив край, когато двигател в отношенията е вярата.

Показателна е историята за несподелената любов между Питър Пан и красивата Уенди (Симона Халачева), и за ревнивата лоша фея (Йоанна Темелкова), която успява да надживее ревността си към Питър и дори да му спаси живота, жертвайки собствения си живот… Но, уважаеми родители, не се плашете, изходът е повече от щастлив, а спасителите ще бъдат вашите деца…

Питър Пан – акробат

Точно четвърт век след Чочо Попйорданов, ролята е поверена на талантливия 33-годишен Юли Малинов. Универсатен актьор, който заслужава специално внимание заради излъчването, емоцията и духа, който носи, но и заради пластичността, с която изживява образа на момчето, отказващо да порасне.

Пластичността е и в буквален смисъл, и Малинов е сред все още малцината си колеги, които инвестират от времето си за постигане на добра физическа форма.

Мартин Гяуров (на снимката горе) обаче е

„откритието“ в този спектакъл

32-годишният внук на великия български оперен бас Николай Гяуров изгря за масовата публика в сериала „Забранена любов“, а името му засега е в пет от афишите на театър „София“. Едва тук обаче той, като че ли, разгръща целия си потенциал и дори … пее.

Ако да се играе, пише и пее за деца е трудно, то Мартин Гяуров получава оценка „Отличен“ за справяне със задачата да бъде един смешен, забавен, музикален, цветен, различен и истински капитан Хук.

В актьорския екип са още Борис Георгиев, Лора Мутишева, Николай Върбанов, Николай Димитров-Коки, Росен Белов, Юлиян Рачков и студенти от театралния колеж „Любен Гройс“. Хореографията е на Зорница Петрова, сценичен бой – Емил Видев, преводач – Кънчо Кожухаров, превод на песните – Десислава Софранова.

About Даниел Димитров

Check Also

Ласло Гьондьор смесва конвенционалната красота с траш естетиката

Сред куклите е заспала мравка. О, вятър, не събаряй куклите. Отпуснала е сънена главица върху …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!