Home / музика / От София – за 30 секунди до Марс
Възможно ли е от София за 30 секунди да стигнем до Марс? Абсолютно възможно е, ако пилотът се казва Джаред Лето ...

От София – за 30 секунди до Марс

10

Възможно ли е от София за 30 секунди да стигнем до Марс? Абсолютно възможно е, ако пилотът се казва Джаред Лето. Той е човек, който стига до крайност във всеки свой артистичен проект – заради ролите си е способен да напълнее с 20 килограма или да отслабне с 30, да се държи като травестит денонощно, да живее като клошар из улиците на Ню Йорк… Резултатите – убийствено добрите му превъплъщения в „Реквием за една мечта“, „Боен клуб“, „Тънка червена линия“, „Американски психар“, „Паник стая“, „Александър“, „Клубът на купувачите от Далас“…

Е, снощи на стадион „Академик“ всички ние се уверихме, че отношението му към музиката не е по-различно. Че когато нещо е неизменна част от теб, то се превръща в мания, а когато тя е красива и истинска, увлича хиляди други. Като истински музикален Исус, с отлично премерена провокация и послание, което трябва да бъде дописано от този, за когото е предназначено.

А музиката на 30 Seconds To Mars е много асоциативна. Тя е като панаир, който те връща към Фреди Меркюри и към Боно, и към най-силните години на диското през 80-те, и към хипи вълната преди това. Предимството на триото на Джаред е, че е успял да вдиша от аромата, но толкова, че това да се превърне в старт на нещо ново – по-свежо, по-стилно и по-модерно.

Харизмата на този 42-годишен мъж е толкова силна, че неизбежно на концертите му феновете се превръщат в армия от зелени човечета, изпълнени с щастие от разходката до Марс.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OaLGSgaoTDQ&w=560&h=315]

Актьор, режисьор, художник, музикант, текстописец и всичко друго каквото ви хрумне има в биографията на Джаред Лето. Роден е в Боузър сити, Луизиана. Родителите му (с испански корени) се местят изключително често по комуни и пусти плажове: Луизиана, Уайоминг, Колорадо, Вирджиния, даже в Хаити. По това време се запознавал с хората така: Letto from the getto (Лето от гетото).

На 12 години детето миело чинии в закусвалня, а на 16 вече е пиколо в хотел. Средното си образование завършва във Вашингтон през 1989 г., а след това записва изобразително изкуство в Университета по изкуствата във Филаделфия. После се прехвърля да учи визуални изкуства в Ню Йорк. През 1992 г. се мести в Лос Анджелис, в търсене на успехи в музикалното поприще. През 1995 г. създава 30 Seconds To Mars (Thirtysecondstomars.com), в която брат му Шенън е барабанист. Не е тайна, че с този музикален проект той спасява най-близкия си роднина от лошия път на наркотиците и затвора.

Частици от любовния живот на Джаред са били Анджелина Джоли, Линдзи Лоън, Парис Хилтън, а за цели три години – и Камерън Диас. Заради него Джесика Симпсън сложи край на брака си.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nYYTW0G-vMM&w=560&h=315]

About Даниел Димитров

Check Also

Кольо Гилъна: За епохата на „Контрол“ в книгата „Извън контрол“

СОФИЯ,  11.06.2024 12:53  (БТА)  Нищо не съм спестявал в книгата. Това е и моят живот, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!