Home / кинце / Многото лица на Анджелина Джоли – само в един филм
В последно време свикнахме да гледаме Анджелина Джоли в яростни и почти безсмислени екшъни и нито веднъж – в романтичен филм, драма или приказка...

Многото лица на Анджелина Джоли – само в един филм

Изображение

Много рядко в рамките на един филм един актьор се показва в завидно многообразие от образи и състояния.

В последно време свикнахме да гледаме Анджелина Джоли в яростни и почти безсмислени екшъни, и нито веднъж – в романтичен филм, драма или приказка. А излъчването на тази красива и изящна до съвършенство жена сякаш е създадено само да радва окото.

Е, дойде време да я видим в цялата й прелест и неповторимост, в един нов вариант на класиката „Спящата красавица“.

Изображение

В „Господарка на злото“ (Maleficent) 38-годишната съпруга на Брад Пит е Злодеида – красива и невинна млада жена, станала жертва на безмилостно предателство, което превръща чистото й сърце в камък. Решена да отмъсти и да защити народа си, тя подхваща епична битка с краля на човеците, проклинайки новородената му дъщеричка Аврора (Ел Фанинг).

След това обаче, докато принцесата расте, Злодеида започва да съжалява за направената магията и, преминавайки през различни емоционални състояния, се превръща във втора майка на момичето.

Изображение

Анджи признава, че Злодеида е една от най-трудните роли в кариерата й

защото „проявява всички аспекти на това да си човек, въпреки че тя самата не е“, освен това е „леко шантава, извънредно енергична, малко лукава и със страхотно чувство за хумор“. Актрисата не крие, че превъплъщението й е било по-трудно, отколкото е очаквала.

Резултатът обаче е повече от добър с брилянтната игра на Злодеида/Джоли. Тя може да е мила и добра, след това – зла и коварна, пленителна и чаровна, а после – надменна и отблъскаща, тъжна и разочарована, весела и закачлива, агресивна, хладнокръвна,  странна или супер обикновена…

Изображение

Всичко това е подплатено от безспорен професионализъм и, разбира се, не малък брой ефекти

Рекордните 200 млн. долара са отпуснати за продукцията, която е режисьорски дебют на Робърт Стромбърг. Той е холивудски художник и има два „Оскар”-а – за визията на „Аватар” и „Алиса в страната на чудесата”. В тази лента обаче за първи път получава свободата да се развихри почти без ограничения…

Любопитното  е, че в екипа за визуални ефекти участват няколко българи – Албена Иванова, работила в „Гравитация” и „Хари Потър и даровете на смъртта”, Кремена Ганева от „Непобедимите 2” и „Конан Варварина” и Валентин Петров („Прометей”).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yTl_7tHHF_4?list=PLJxWbzPOjmEcn4CPfGF95Nb9TCo3vn_mv&w=560&h=315]

 

 

About Даниел Димитров

Check Also

Саболч Хайду: Всеки ден получаваме малки дози щастие, но не го разпознаваме

Саболч Хайду – една от най-интересните личности на „София филм фест“ (2024), е и шеф …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!