Home / кинце / Да станеш жиголо на средна възраст
Лесно е – с нетърпеливи клиентки като Шарън Стоун, София Вергара и Ванеса Паради, и сутеньор – Уди Алън...

Да станеш жиголо на средна възраст

Изображение

Оказва се, че няма никакъв проблем да станеш жиголо на средна възраст. Ти си човекът – ако си безработен, добре сложен, поназнайваш по няколко думи от няколко езика, разбираш от цветя и от жени, и си на „Ти“ със секса и с готвенето. Има и още едно малко условие, което гарантира успех в „продажбите“ – сутеньорът трябва е 79-годишен чаровен чичко с усет към нещата от живота на име … Уди Алън.

Всъщност, във филма „Жиголо на средна възраст“ (Fading Gigolo) Уди се казва Мъри, но това няма никакво значение, тъй като персонажът му е 100 процента Уди Алън – оригинален и неповторим, зевзек-философ и бърборко-психолог, какъвто си го знаем от всичките му кино роли. Въпросното заглавие, показано премиерно на „София филм фест“, е по сценарий и режисура на Джон Туртуро. Той изпълнява и ролята на жиголото.

Изображение

Туртуро се представя като добър ученик на Уди Алън – и кинематографски, и в самата лента, чисто сюжетно. От друга страна, образът, излъчването и актьорския талант на Уди Алън са употребени по възможно най-добрия и компромисно комерсиален начин.

„Жиголо на средна възраст“ се гледа не един дъх и заради присъствието на една истинска легендарна секс икона – Шарън Стоун. Прехвърлилата 50-те звезда почти повтаря незабравимата си поза от „Първичен инстинкт“, но този път е в компанията на значително по-младата колумбийска красавица София Вергара. Двете се появяват като нетърпеливи клиентки на жиголото.

Акцентът на филма обаче е обречената връзка между него и Авигал – вдовица и ортодоксална еврейка, чиято роля се изпълнява от Ванеса Паради. Самотната Авигал постепенно отваря очи за външния свят, но това се случва под зоркия поглед на Дови (Лийв Шрайбър), бдителен член на местната еврейска общност.

Изображение

About Даниел Димитров

Check Also

„Бандата на Банши“ – пътят на един Ангел

„Пътешествието на Мая“ е неговият литературен дебют. Минават четири години от идеята до публикуването, но …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!