Home / култУРА / Канадски еротичен балет
Всеки зрител е предизвикан да бъде облечен в червено – в името на страстните танци

Канадски еротичен балет

1

Най-съблазняващата и привличаща програма, която сме виждали през последните 50 години. Така Dance International, едно от най-авторитетните издания за танцово изкуство, определя най-новата постановка на големия канадски балет от Монреал – Les Grands Ballets De Montreal.

Българската публика ще има удоволствието да види спектакъла, наречен “Minus one” (‚Минус 1‘), на 6 април в зала 1 на НДК. В представлението участват 26 танцьори. Те демонстрират невероятна скорост на движенията, скокове и завъртания, които спират дъха, преди да дадат път на по-бавни, хипнотични движения, след което отново възобновяват танца с почти инфекциозна скорост.

Суперлативни са отзивите и на други американски и европейски медии за този проект, създаден по музика от известни поп песни, барокови пиеси, етно ритми от цял свят и оригинални композиции, писани специално по повода.

Според Dance Europe това е „едно модерно ново шоу, което все пак е насочено към ценителите на класиката, а феновете на класическия балет, на Bob Fosse и Cirque du Soleil ще харесат със сигурност спектакъла“. Единственото, за което може да се попита, е за повторно шоу, пише изданието.

Les Grands Ballets De Montreal представя за първи път в България канадското модерно изкуство, плод на хореографи от Канада, Източна Европа и Скандинавието.

Българската публика, от своя страна, ще изненада канадските артисти, като всеки зрител е предизвикан да бъде облечен в червено – в името на страстните танци и на канадското изкуство.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Gom1RGvyB80&w=560&h=315]

About Даниел Димитров

Check Also

Модата е ефимерна, но стилът – непреходен

СОФИЯ,  11.05.2024 13:02  (БТА)  Все по-често използвам думата стил, тъй като изповядвам аксиомата, че модата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!