Home / музика / Един бис за Лили в Операта
Поп иконата изпълни 20 песни, публиката пожела да чуе два пъти само „Искам те“...

Един бис за Лили в Операта

snimka

Лили Иванова за пореден път доказа, че е единствената у нас, която може да инжектира своите почитатели с любовта от музиката на всяка изпята от нея нота. Защото хармонията между глас и чувство е божествена, а това принадлежи на малцина.

Поп иконата изпя 20 от най-хубавите си песни на концерта в Националната опера, който ще бъде запомнен като една от най-силните изяви в нейната досегашна кариера.

Пълната зала стана на крака на „Camino“, „Ти сън ли си“ и „Щурче“. Към края на събитието, наречено „Любов в операта“, Лили нарече публиката си „невероятна“, въпреки че аплодисментите не бяха щедри през цялото време.

След въпроса какво да изпее отново, долетяха имена на хитове, които отдавна не са в репертоара на Лили – като „Ветрове“ и „Детелини“. Ако някой автор ме засегне, го игнорирам барабар с песните му, коментира певицата. Особено, когато не съм виновна, а аз никога не съм виновна, добави тя през смях.

Единственият бис за вечерта беше предшестван от чаровен коментар от страна на Лили: „Вие искате „Искам те“, но и аз ви искам“. Просто, изключително сърдечно и истинско общуване на ниво, на което са способни само най-големите артисти.

Този път звездата не беше много словоохотлива и сякаш липсваха свежите й коментари и реплики, които по принцип разсейват аудиторията между прочувствените изпълнения на сериозни песни, които в Операта бяха в изобилие – „Невероятно“, „Ако спра да обичам“, „Покруса“, „Реквием“, „Ела“, „Една любов“, „Шепот“, „Ти не си за мен“, „Сам“, „Този свят е жена“ …

Едва в края на шоуто ритъмът на рок баладите беше сменен със свежо латино, етно и поп с парчета като „Искай докрай“, „Без правила“, „Рокля на цветя“, „Няма кой“ и „Щурче“-то, взривило настроението.

И този концерт на Лили Иванова беше озвучен перфектно, а зад нея отново, както в „Арена Армеец“, имаше щрайх оркестър, макар и камерен, от 4 музиканти, с концерт-майстор Пламена Жекова. Огнян Енев, Ангел Дюлгеров, Орлин Цветанов, Росен Ватев и Веселин Веселинов-Еко бяха в бенда на звездата.

И още нещо, любопитно за най-запалените фенове – за първи път от години насам концертът не започна със „Стрелките се въртят“, а с една от по-новите песни – „Икар“, за която е написано специално инструментално интро.

Средствата, събрани от билетите (на цени между 50 и 200 лв.), ще бъдат използвани за създаването на инсталация, представляваща роял с размери 6 на 6 на 8 метра в морския курорт Лозенец. Идеята е на починалия наскоро художник Кольо Карамфилов.

About Даниел Димитров

Check Also

Едуардо Гереро: Съвършената красота е да бъдеш себе си

Ако страстта е най-близката до ума асоциация с един танцьор на фламенко, кое е по-силно? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!