Home / музика / Лили Иванова в Операта след Олимпия и Арена Армеец
Лили Иванова е на път да направи един от най-запомнящите се концерти в своята кариера...

Лили Иванова в Операта след Олимпия и Арена Армеец

1 purva snimka

Лили Иванова е на път да направи един от най-запомнящите се концерти в своята кариера. Събитието, наречено „Любов в операта“ (13 февруари в Националната опера) обещава да е интересно по няколко причини. Атмосферата на залата напомня тази на „Олимпия“, където примата пя през 2009 г. – място с историческо значение за музиката, немногобройна публика, камерна сцена и перфектна акустика.

От друга страна, звукът и аранжиментите на музиката ще са близки до тези на показаното пред 15 000 зрители в зала „Арена Армеец“ през 2012-а. Зад Лили отново ще има щрайх оркестър, макари и камерен, от 4 музиканти, с концерт-майстор Пламена Жекова.

Най-важното е, че Лили ще остане вярна своя стил, съхранил я през годините като поп изпълнител номер 1 в България. „Идеята е да подчертаем стила на Лили Иванова, защото тя сама по себе си е стил в родната музика“, заяви още Ангел Дюлгеров, един от сравнително новите музиканти около певицата. Той разказа, че подготовката за концерта е започнала преди три месеца. През това време е бил подбран и аранжиран репертоарът, а самите репетиции текат от месец. 

Чисто нови парчета няма да има, но ще има чисто нови аранжименти, каза Дюлгеров.

Истинска новина за истинските фенове на Лили е, че за първи път от години насам неин концерт няма да започне със „Стрелките се въртят“, а с една от най-новите й песни – „Икар“, за която е написано специално инструментално интро.

Концертът ще продължи около два часа с хитове като „Ти сън ли си“, „Реквием“, „Покруса“, „Ела“, „Невероятно“, и по-нови неща от последните три албума „Този свят е жена“, „В името на вярата“ и „LI“. Огнян Енев, Ангел Дюлгеров, Орлин Цветанов, Росен Вачев и Веселин Веселинов-Еко са в бенда на Лили.

Пред журналисти организаторите се похвалиха, че имат амбицията шоуто да бъде с уникални светлинни ефекти, но самата зала на операта не позволявала. Въпреки това, ще бъдат монтирани екрани с обща площ от 100 кв.м и над 100 осветителни тела. Заради Лили Иванова рекорд ще поставят и сценичните работници от операта, които трябва да демонтират огромните декори на „Аида“ за 24 вместо за 72 часа.  Специално за шоуто са направени и няколко клипа. Сред по-известните лица, снимали се в тях, са актьорът Юлиян Вергов и Мис България – Ваня Пенева.

За първи път от много години насам, Лили ще има и подгряващ изпълнител, макар и не вокален. Зоран Анич е роден в Белград, където се утвърждава като един от най-талантливите и добри сръбски китаристи. 

Неговото участие ще бъде в рамките на 45 минути. Той ще изпълни вариации по песни от българската поп музика, включително и от репертоара на Лили.

Средствата, събрани от вече продадените билети за концерта (на цени между 50 и 200 лв.), ще бъдат използвани за създаването на инсталация, представляваща роял с размери 6 на 6 на 8 метра в морския курорт Лозенец. Идеята е на починалия наскоро художник Кольо Карамфилов, а сега с нейното осъществяване се е заел колегата му Стефан Божков.

vtora snimkaСнимки: Dahnyelle

About Даниел Димитров

Check Also

Бернд Глемзер: Винаги си малък, когато си пред пианото

Пред пианото винаги си малък, казва той. Но това не пречи да създаваш чудеса, докосвайки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!