Home / звукът на бозата / Войната между Русия и САЩ продължава според нова „Теория на хаоса“
Във филма има и българска връзка – в лицето на Александър Алексиев ...

Войната между Русия и САЩ продължава според нова „Теория на хаоса“

?????????????????????????

Кой казва, че вечната война между руснаците и американците е минало? Странно и почти объркващо е четвърт век след падането на Желязната завеса подобни глобални теми да са в главите на глобални режисьори от ранга на Кенет Брана. 

И в новия му блокбастър за Джак Райън, този път наречен „Теория на хаоса“ (Jack Ryan: Shadow Recruit), са въвлечени брилянтни актьори от ранга на Крис Пайн, Кевин Костнър, Кийра Найтли и, разбира се, самият Брана.

В новите премеждия на популярния едноименен персонаж от романите на Том Кланси заварваме Джак Раян във времето преди да бъде погълнат от ЦРУ, когато все още е финансов анализатор на Уолстрийт.

Райън е вербуван от агент на ЦРУ (Кевин Костнър) да разследва глобалния финансов тероризъм. Разкрити са поредица от събития, които може да потопят икономиката на САЩ, и Джак е принуден да напусне удобното място пред компютъра, да замине за Москва и да се изправи срещу руски бизнесмен (Кенет Брана), който стои зад всичко.

Източноевропейската столица е показан като красив, но зловещ град, руснаците – тотални алкохолици, а бизнесмените – далавераджии или просто бандити. В така представена среда попада главният герой със задачата да оправи бакии, които биха довели до финансовия крах на Америка.

След великаните Шон Конъри и Харисън Форд, младият Крис Пайн има нелеката задача да спаси света и най-вече Америка. Разбира се, борбата е безмилостно жестока, но се увенчава с тотален успех, в който няма стотици невинни жертви.

Във филма има и българска връзка, но не конспиративна, а актьорска – в лицето на Александър Алексиев. Той попада в продукцията след три кастинга – за три различни роли. Накрая е избран да играе бодигарда на героя на Кенет Брана. Не успява да се запознае единствено с Кевин Костнър, тъй като нямат общи снимки.

Брана е невероятен режисьор, който работи много по детайлите, коментира Алек. Твърди, че по време на работата си с него се е чувствал много леко, удобно и на правилното място.

Алек Алексиев живее в Лондон с актрисата Яна Титова. Син е на известния български актьор Стоян Алексиев и брат на Цветан Алексиев (също актьор, в момента в трупата на Народния театър).

About Даниел Димитров

Check Also

„Бандата на Банши“ – пътят на един Ангел

„Пътешествието на Мая“ е неговият литературен дебют. Минават четири години от идеята до публикуването, но …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!