Home / тв въртележка / Хора, оставете се на Мира – поне през лятото!

Хора, оставете се на Мира – поне през лятото!

150Ранобудниците, които гледат сутрешни блокове, са забелязвали раздвижването, започнало с началото на жегата. Би Ти Ви изтупва нафталина със стари муцуни от света на политиката, които се правят на водещи, а „Нова телевизия” изпрати Лора и Милен в заслужен според някои отдих и доведе на тяхно място две нови лица – Мирослава Иванова и Диана Найденова.

И стана тя каквато трябваше да стане – поредното медийно шумче. Диана Найденова, глас и водещ на „Дарик”, за 20 дни даде толкова интервюта, колкото не е взимала в ефира на радиото за два пъти по-дълъг период от време. Защо? Може би, защото журналистите, а и зрителите, намериха в нея усъвършенстван вариант на това, което търсеха, но не откриваха в Милен Цветков. Пишещите братя се нахвърлиха върху новия Милен с такава страст с каквато той им отказваше интервюта.

Нахален до безпардонност, егоистичен до безобразие, самовлюбен и почти самозабравил се, М.Ц. намери своя кристален вид в лицето на една не толкова крехка жена, която може би дълбоко в себе си е същата като него, но е съумяла да овладее злите духове и да ги впрегне в нещо, което може да се продаде и лансира като тв продукт.

Очевидно е, че Диана има необятна база от данни в главата си, която може да експлоатира по блестящ начин в комуникацията – и то не само с хора, които не притежават толкова добре подредени чекмеджета на паметта си.

Но Диана е силов играч, далеч от усещането за лято. Разбира се, че идването й в „Здравей, България” в този момент има връзка и с „току що” отминалите парламентарни и евро избори и желанието на медията да има човек, от който се очаква да кове новини от „коварни” въпроси и да е на Ти с политиците. А Тя е точно такава, нищо, че с някои от гостите си започва съвсем преднамерено и добродушничко разговора на Ти, а след това съвсем дидактично прави забележка на събеседника си, че не си говорят на Вие, както е подобаващо за национален ефир… Ех, Диана.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=hIR9LQGeazQ&w=560&h=315]

Не знам дали „Нова телевизия” осъзнава какво печели и какво ще загуби в лицето на Мирослава Иванова, когато през септември тя се върне на обичайната си позиция – редактор на предаването „На 4 очи”.

Мисля, че Мира е от изчезващите видове журналисти, които наистина умеят да балансират, без да бъдат скучни. Е, няма да е лошо някой да поработи над имиджа й (защото това въобще не е нейна работа).

Излишно е да изброявам плюсовете на нещо, което така или иначе е поставено в сянката на друго нещо и само случайността го обрича на незаслужената позиция, в която е.

Хора, оставете се на Мира – поне през лятото! Още малко остава до идването на Миленчо, чиято сприхавост и навикване очевидно ви липсват.

500

About Даниел Димитров

Check Also

Ако егото надделява, отиваш на кино

Името му не е било замесвано в скандали, жълти истории и далавери, а професионалното му израстване прилича на учебник за кариерно развитие, издържано в стила на Американската мечта...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!