Home / музика / За сефте – ZZ Top и Natalie Cole, за кеф – Simple minds
Тази година със сигурност ще станем свидетели на поне два юбилея на групи от световна величина...

За сефте – ZZ Top и Natalie Cole, за кеф – Simple minds

465-1

Тази година със сигурност ще станем свидетели на поне два юбилея на групи от световна величина. Това обеща днес Дейвид Либерберг – директор артисти и репертоар в Болкан ентъртейнмънт къмпани.

465david

Датата на първия празник за феновете е 21 октомври, когато на стадион „Академик” ще посрещнем ZZ Top. Тексаските герои идват в София като част от турнето Double Down Live, посветено на 40-годишната им кариера. Билети ще се продават от утре на цени 50, 60 и 80 лв. (за фен зона), като първите 2000 пропуска ще са съответно по 40, 50 и 70 лв.

465ZZTop_small[1]

Почти месец по-късно, на 20 ноември, със сигурност ще видим и други юбиляри – Simple minds. Това е групата, която малцина успяха да чуят на живо на 30 август 2003 г. на площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. Тогава над 10 000 души танцуваха до 1:00 ч. след полунощ на концерта по повод двумилионния абонат на „М-Тел“. За първи път на открита сцена в София бяха събрани три актуални за времето си имена в съвременната поп музика – Dannii Minogue, Atomic Kitten и Simple minds.

Дани, сестрата на Kylie Minogue, както и трите момичета от Atomic Kitten, пяха на плейбек, което беше една от причините много от зрителите да не дочакат шоуто на Simple minds.

Музикантите свириха на живо близо 30 минути повече от предвиденото. „Благодаря Ви, София, благодаря Ви, България – родината на невероятния Стилян Петров”, са думите, които запомнихме, изречени от лидера на групата Джим Кър. Преди това той каза, че мечтае да играе със Стилиян Петров.

Сега, 6 години по-късно, Джим Кър идва с нереализирана футболна мечта в София, но затова пък ще направи реални мечтите на много българи. Мястото е зала 1 на НДК.

465SimpleMinds_Photo_2009jpg[1]

Пак там, но на 19 октомври, ще пее една от най-големите певици на нашето време – Natalie Cole. Тя идва със свой собствена група, като подробностите около гостуването тепърва ще научаваме. Припомням, че същият промоутър – БЕК, ще доведе пак в зала 1 и Мейси Грей – на 09. 09. 2009 г.  /Даниел Димитров

465

(Материалът е публикуван и в www.mmtv.bg)

About Даниел Димитров

Check Also

Кольо Гилъна: За епохата на „Контрол“ в книгата „Извън контрол“

СОФИЯ,  11.06.2024 12:53  (БТА)  Нищо не съм спестявал в книгата. Това е и моят живот, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!