Home / Uncategorized / Човекът с най-перфектното тяло на планетата открива своя модна агенция, има амбиции и към политиката

Човекът с най-перфектното тяло на планетата открива своя модна агенция, има амбиции и към политиката

        София, 4 март /Даниел Димитров, БТА/ Михаела, Сияна, Десимира, Тина и Оля са само част от все още никому неизвестните имена на момичета, които новата агенция на Мирослав Йончев има намерение да направи световни модели. "MY agency" започва работа другата седмица, а амбициите на нейния собственик, обявен за Мистър България през 2003 г. и за световен шампион по фитнес в Москва същата година, не спират до тук. В определен момент проектът би трябвало да се обърне не само към артистичните, но и към бизнес средите, и да прерасне в нещо като училище за култура, мода, етикет.…

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

 

 

 

 

София, 4 март /Даниел Димитров, БТА/

Михаела, Сияна, Десимира, Тина и Оля са само част от все още никому неизвестните имена на момичета, които новата агенция на Мирослав Йончев има намерение да направи световни модели. „MY agency“ започва работа другата седмица, а амбициите на нейния собственик, обявен за Мистър България през 2003 г. и за световен шампион по фитнес в Москва същата година, не спират до тук. В определен момент проектът би трябвало да се обърне не само към артистичните, но и към бизнес средите, и да прерасне в нещо като училище за култура, мода, етикет.

Личните планове на Мирослав Йончев, който е политолог по образование, не изключват и политическа кариера. По думите му това е логично продължение на нещата, които е правил досега – да брани интересите на България. Като доказателство тази седмица най-титулуваният модел и фитнес състезател на България, по примера на шахматиста Веселин Топалов, дари златните си купи на Националния исторически музей. Във витрините на НИМ вече могат да се видят златните трофеи от световния конкурс в Корея „Модел с най-красива физика в света 2005“ (Mr Manhunt International physique winner) и вице „Мистър Вселена“ (Хановер, 2003). По този начин Йончев изказва своята съпричастност към делото на НИМ за възраждане на българщината в младото поколение. „Искам да покажа, че страната ни е място, където младите хора могат да се реализират, да покажат на света на какво са способни и да съхраняват с достойнство богатото ни културно минало и традиции в различни сфери“, каза Йончев.

ИНТЕРВЮ С МИРОСЛАВ ЙОНЧЕВ

– Не е ли много трудно сега да пробие една съвсем нова агенция? На какво разчитате?

Мирослав Йончев: Агенцията започва работа от другата седмица. Тя не е българска, а международна. Ще има голям екип от хора у нас и в чужбина. Главният офис ще бъде в София – център на четири етажа с учебни центрове, кафенета, фотостурдиа – нещо, което не е правено досега.

Ще работим предимно с най-големите италиански дизайнери и компании, а също и с Гърция. В общи линии ще влезем като монопилисти в гръцкия пазар, Турция, Германия, Азия. Работим с модели от цял свят – имаме над 10 момичета от Аржентина, а също рускини, украинки, азиатки.

Целта ни е да бъдем сборна агенция. Такива са най-големите агенции по света като „Елит Форд“. Те го оправят в световен мащаб, а нашата цел е да го направим в Източна Европа.

Това ще е даде едно много добро лице на българския шоубизнес.

– Ще работите ли и с български модели?

М.Й.: Изключително малко са добрите български модели, които могат да работят в чужбина. Ние се опитахме да направим селекция и се оказа, че повече от момичетата, които искаме да лансираме, не са известни.

Критериите, по които досега се работеше у нас, не са тези, които могат да действат в чужбина.

– Имахте ли борба с други родни агенции за някое от момичетата?

М.Й.: Не. Аз съм създал много добри контакти както с чужди, така и с български агенции. Например, в България има една агенция-монополист като „Интерсаунд“, която държи правата за всички врати в чужбина, и тя е наш първи партньор. По същия начин можем да работим с всички други агенции. Ние не търсим конфронтация, а напротив.

– Като говорим за модели, това означава ли, че ще работите и с мъже?

М.Й.: В момента сме се ориентирали изцяло към женския пазар, защото е много трудно да продадеш в чужбина един мъжки модел, който няма име. Мъжкият пазар е много по-малък. Един мъжки модел трябва да има световна популярност, за да е продаваем.

– Само с мода ли ще се занимава агенцията?

М.Й.: По принцип проектът е насочен не само към артистичните среди, но и бизнес средите. Ще учим хората на една нова култура, на мода, на живот, на етикет.

Това, върху което ще се съсредоточим в близките няколко месеца, е да извоюваме челна позиция в Източна Европа като агенция. Искаме да разпределяме световните модели в този регион към Западна Европа и Азия, но и да събираме модели от цял свят и да ги предлагаме в цял свят.

Смея да твърдя, че имаме добро име, благодарение на титлите, които съм спечелил.

– Вие самият намекнахте, че бихте се занимавал и с политика? Това сериозно намерение ли е?

М.Й.: Аз съм завършил политология. Магистър съм по политически мениджмънт. Това е сфера, която винаги ми е била интересна, но никога досега не съм взимал страна в политиката. Разбира се, политиката е едно логично продължение на нещата, които съм правил досега, тоест бранил съм интересите на България. /ДД//ХТ/

OP 10:47:30 04-03-2007    HT1047OP.004

About Даниел Димитров

Check Also

„Антистатик“: Конкурсното начало е отживелица

Вили Прагер е сред основателите на „Антистатик“. Историята на международния фестивал започва през 2008 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!