Home / музика / Алис Купър: Злодеят винаги се забавлява по-добре от героя

Алис Купър: Злодеят винаги се забавлява по-добре от героя

София, 29 юли /БТА/

Алис Купър – още едно рок-величие, ще зарадва феновете тази вечер на стадион „Академик“. Естествен, усмихнат и невероятно търпелив се оказа американецът към десетките журналисти, които го очакваха на пресконференцията в София по повод представянето на шоуто „Брутална планета 2000“.

Алис КупърДосега направихме 40 концерта в цяла Европа, след София ни остава само Москва, каза Алис Купър, като уточни, че и в двата града е за първи път.

Няма да включа България в продължение на „Бруталната планета“

 каза той. Това е твърде приятна страна, за да влиза в албум с подобно съдържание, смята певецът – истинската брутална планета прилича повече на Детройт, родния ми град. Театрална и рокендролна, но и морализаторска пиеса, в която злодеят никога не побеждава. Това каза музикантът за шоуто, което до последно се пазеше в тайна от организаторите.

Една от дъщерите ми ще излезе на сцената довечера, превъплатена в различни образи, каза Купър. Опитвам се да правя албумите си като романи, обясни той. По думите му „Бруталната планета“ е предупреждение към всички, защото не е никак лесно да уплашиш публиката, отгледана от Си Ен Ен. Основното ми послание е ужасът, който продължава да съществува около нас, каза Алис Купър.

Когато създадох Алис Купър, имаше много положителни рокгерои

спомня си рокаджията с истинско име Винсънт Фурние. Но злодеят винаги се забавлява по-добре от положителния герой, категоричен е той и допълва: „Бих играл злодея във всички филми за Джеймс Бонд“.

„Не искам да се върна в нито един век, в който не е имало телевизия, защото тя направи живота ми доста удобен“, признава музикантът. След него на роксцената се появяват Дейвид Боуи, „Кис“. „Нещото, което никога няма да излезе от мода и да изчезне, е хардрокът. Музиката отива към латино или хип-хоп, но винаги
се връща към хардрока“, смята 52-годишният рокидол. Няма нищо против да го наричат динозавър, защото „много по-млади музиканти от мен не могат да ми насмогнат на темпото“, смята той.

По думите му

най-голямата опасност за рокендрола са някои звезди

които знаят твърде много за бизнеса и вече са загубили радостта от рока. Те не са бунтари, заяви Купър.  Ние трябва да сме добри рокаджии и некадърни бизнесмени, разсъждава музикантът, познавал Джим Морисън и Франк Запа, който е първият му продуцент. За тях каза: „Всички те бяха велики, защото се опитваха в живата да са това, което бяха и на сцената“.

Успехът на Алис Купър идва преди близо 30 години, когато сингълът и в по-късно албум „School’s Planet“ стигат до „Топ 10“ в американските класации, а във Великобритания се изкачва до  върха. Следват 23 успешни албума. /Даниел Димитров/ХЗ  19:12:22 29-07-2000

About Даниел Димитров

Check Also

Режисьорът Александър Мутафчийски: „Славеят“ дойде в момент, когато се бяхме изгубили, за да ни покаже пътя

СОФИЯ,  19.03.2024 12:24  (БТА)  „Славеят“ дойде в момент, когато се бяхме изгубили – за да ни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!